Schrijfpassie.nl
Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat in je verborgen ligt.
 


Schrijfcafe

Autobiografisch Schrijven    

Voor deze cursus heb ik me laten inspireren door het boek “Autobiografisch schrijven. Waar we het over hebben wanneer wij het over ons leven hebben” van Willemijn Soer. Ik kies voor een chronologische opbouw in levensfasen zoals in de antropologie gebruikelijk is. De onderwerpen reik ik je aan, maar zijn door  jou aan te vullen.

De ruggengraat van jouw teksten zijn clusters. Een cluster is een associatie-oefening. Clusters schrijven is schatgraven in je geheugen. Met een cluster laat je alles toe wat langs komt, te vergelijken met meditatie. Bij meditatie merk je op en laat je zonder oordeel los. Meteen cluster schrijf je op wat langs komt. De clusters vormen de aanzet tot het schrijven van teksten van 5 tot 10 minuten, soms afgesloten met een andere creatieve schrijfoefening.

Na het schrijven van je teksten zal je een thema herkennen.
Schrijf in de eerste instantie voor jezelf. Het geeft je de vrijheid voluit te schrijven zonder sensors. Kijk pas achteraf wat je eruit wil halen.

Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers

Kosten: € 200 euro, incl. 21% btw (in overleg is betalen in termijnen mogelijk)
Locatie: Majoor Jacomettiweg 19 in Rhenen                                                                                                                            Data: in overleg.

 

In de voetsporen van de heldin

"Stel je voor: er wordt een doos bij je afgeleverd. In de doos vind je een paar magische schoenen. Deze schoenen kunnen je overal naar toe brengen, je weet alleen niet waarheen. Wat zou jij doen? Trek je ze aan? Zet je ze achterin je kast? Of breng je ze meteen naar de kringloop?"

Het boek "In de voetsporen van de heldin" van Edith de Wit inspireerde mij voor het schrijven van deze cursus van vier bijeenkomsten. Ontdek stap voor stap het verhaal van je eigen leven. "De cursus volgt de voetsporen van de heldin en geeft je de mogelijkheid de patronen in je eigen leven te vinden (en te veranderen als je dat wilt). Het is een reis door de wereld van verhalen, waarbij je zult ontdekken dat het verhaal van de heldin ook over jou gaat. Stap voor stap doe je inzichten op die je helpen op je levenspad. Als je je eigen verhaal kent, sta je steviger in je schoenen en kun je met meer vertrouwen nieuwe wegen bewandelen"

Kosten: 150 euro, inclusief boek "In de voetsporen van de heldin"  

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19 in Rhenen.

Data: najaar 2018