Schrijfpassie.nl
Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat in je verborgen ligt.
 


Schrijfcafe

Autobiografisch Schrijven    

Voor deze cursus heb ik me laten inspireren door het boek “Autobiografisch schrijven. Waar we het over hebben wanneer wij het over ons leven hebben” van Willemijn Soer. Ik kies voor een chronologische opbouw in levensfasen zoals in de antropologie gebruikelijk is. De onderwerpen reik ik je aan, maar zijn door  jou aan te vullen.

De ruggengraat van jouw teksten zijn clusters. Een cluster is een associatie-oefening. Clusters schrijven is schatgraven in je geheugen. Met een cluster laat je alles toe wat langs komt, te vergelijken met meditatie. Bij meditatie merk je op en laat je zonder oordeel los. Meteen cluster schrijf je op wat langs komt. De clusters vormen de aanzet tot het schrijven van teksten van 5 tot 10 minuten, soms afgesloten met een andere creatieve schrijfoefening.

Na het schrijven van je teksten zal je een thema herkennen.
Schrijf in de eerste instantie voor jezelf. Het geeft je de vrijheid voluit te schrijven zonder sensors. Kijk pas achteraf wat je eruit wil halen.

Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers

Kosten: € 200 euro, incl. 21% btw (in overleg is betalen in termijnen mogelijk)
Locatie: Majoor Jacomettiweg 19 in Rhenen                                                                                                                            Data: in overleg.