Schrijfpassie.nl
Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat in je verborgen ligt.
 


Schrijfcafe

De Wand

Het boek van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer “De Wand” dient als uitgangspunt van de cursus.
Ik geef je schrijftechnieken, die je meenemen in de leefwereld van de hoofdpersoon en misschien in die van jou zelf. Voel je vrij te schrijven en luister naar wat er in je verborgen ligt. Laat je verrassen door je pen. Ervaring met schrijven is niet nodig. 
Het boek van Marlen Haushofer is te koop voor € 17,90 (Van Gennip, Amsterdam, ISBN 978 94 616 40 338)

In gesprek met je hart

Het leven is een kakofonie van geluid, dat het horen van de stem van je hart bijna onmogelijk maakt.Ongewild en onbewust luisteren we dan naar de stem van de wereld. In de stilte van het schrijven herstellen we de innerlijke verbinding met onszelf. Al schrijvend luisteren we naar de stem van ons hart en is een gesprek mogelijk over de dingen waar het echt om gaat.
Ik geef je 20 schrijfoefeningen.  Verschillende citaten en teksten over liefde, ouder-worden, worden wie je bent, vertrouwen, vriendschap, zingeving, dankbaarheid, loslaten, aanvaarding passeren de revue.  We luisteren naar wat ons hart hierover te vertellen heeft. 

Naar je toe schrijven in 365 dagen

Je ontvangt 365 citaten als schrijfinspiratie. Elke dag schrijf je 15 minuten over wat je raakt in het citaat. Nu eens niet van je afschrijven, maar naar je toe schrijven. 

Wherever You go, there you are

Deze uitspraak komt van Jon Kabat-Zinn, die 40 jaar mindfulness introduceerde. Waar het om gaat in deze workshop is het met aandacht, zonder oordeel schrijven over wat er in  je leeft.

De natuur in 17 lettergrepen

Haiku's schrijven vergt de nodige aandacht, maar eenmaal de slag te pakken, is het heel leuk om te doen. Ik geef je de belangrijkste vormregels en je kunt aan de slag gaan. Laat je verrassen door je dichterlijke talenten.

Brieven schrijven

Het oude metier van brieven schrijven weer nieuw leven inblazen door 12 schrijfopdrachten. 

                                     

Voor elke schriftelijke cursus geldt dat ervaring met schrijven niet nodig is. Je schrijft voor jezelf en er vindt geen terugkoppeling plaats. Kosten  per cursus: € 25,- (incl. 21% BTW). Ik stuur je de cursus via de mail. De foto’s uit de cursussen  zijn (grotendeels) uit eigen archief.