Schrijfpassie.nl
Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat in je verborgen ligt.
 


Schrijfcafe

Creatief Schrijven

In de cursus Creatief Schrijven leer je allerlei technieken uit de wereld van het creatief schrijven. Dit is een bijzondere manier van luisteren naar jezelf en bewust contact te maken met wat er in je leeft. Je leert niet ‘mooi’ te schrijven.
Het gaat om het proces en niet om het product. Het is altijd goed, omdat het jouw verhaal is. Het is een momentopname van wat in je leeft en wat gehoord en verwoord wil worden. Ik leer je verschillende technieken, onder meer het werken met beeldmateriaal en gedichten, schrijven aan de hand van thema’s en associaties. Met deze technieken kun je op het werk of thuis zelf ook aan de slag. Creatief Schrijven is een cursus voor iedereen die plezier in het schrijven heeft en daar meer creativiteit in wil leggen. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven. De cursus is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud. Luister naar wat je pen je vertelt!

Cursusdata en tijden: 2019

Adres: Majoor Jacomettiweg 19, Rhenen. Kosten: 100 euro, incl. kofie/thee en 21% btw.

 

Elfje van Ellen over de cursus:

Verasssend

wat er

uit de pen

kan rollen als je 

schrijft.

 

Creatief Schrijven voor Professionele Begeleiders

Uit studies blijkt overduidelijk dat creatief schrijven positieve effecten heeft op gezondheid en welzijn. Mark Mieras stelt: “Wie schrijft zichzelf helpt om ervaringen van het leven te verwerken. Wie schrijft benoemt zich vaak emoties en ervaringen; activiteiten die hersenfuncties stimuleren die een stabiliserende werking hebben op de geest. Schrijven doet een zwaar beroep op het standaardsysteem, onze verhalenverteller, waarvan we vermoeden dat het een vitale rol speelt in onze geest. Storing van het systeem kan leiden tot een scala aan psychiatrische ziektebeelden: van depressie tot autisme en schizofrenie”
(De waarde van schrijven. Effecten van creatief schrijven op gezondheid en welzijn, Utrecht, 2010)

In vier bijeenkomsten leert de professionele begeleider eenvoudige schrijfvormen toe te passen als creatieve interventie met een cliënt. Vooraf wordt er geen kennis of ervaring veronderstelt van het creatief schrijven.
Kosten: € 250,- incl. koffie/thee en excl. 21% BTW. Locatie en data op aanvraag.