Schrijfpassie.nl
Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat in je verborgen ligt.
 


Schrijfcafe

Conny Plomp  (Delft, 1961)

Naast mijn werk als verpleegkundige in de thuiszorg, geef ik met veel plezier schrijfworkshops onder de naam 'SchrijfPassie'.

Sinds mijn 13e jaar schrijf ik al dagboeken. Ik wist niet dat er een hele "industrie" was ontstaan rond het fenomeen dagboekschrijven. Ik ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over dit onderwerp en websites. Mijn belangstelling werd gewekt door de cursus "Luisteren naar je pen©" van Christine de Vries en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. In het Lioba klooster in Egmond aan Zee volgde ik de cursus 'Luisteren naar je pen". Het werd een ervaring die mijn toekomst zou veranderen. Ik ontdekte een nieuwe passie! Ik heb me laten certificeren als cursusleidster voor "Luisteren naar je pen" en in het voorjaar van 2010 is "SchrijfPassie" geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Ik werk graag met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfcursussen en -workshops voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je verborgen ligt, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Ik wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijftechnieken.  Sta je er open voor, dan kan deze vorm van schrijven ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling, al wil ik wel nadrukkelijk stellen dat de cursussen en workshops geen (vervanging van) therapie zijn, maar dat ze misschien wel een therapeutisch effect kunnen hebben.

Sfeer is voor mij heel belangrijk tijdens de cursussen en workshops. Ik voel me verantwoordelijk voor zowel de groepsdynamiek als de individuele inbreng van cursisten. We schrijven met elkaar en delen de geschreven teksten. De teksten zijn nooit fout en altijd goed; het zijn immers fragmenten van jouw verhaal. Het zijn momentopnames. We leveren geen commentaar op elkaars teksten. Het gaat vooral om het proces en niet om het product. Een en ander geeft ruimte om vrij en vloeiend te schrijven.

Ik probeer steeds nieuwe workshops te ontwikkelen en verwijs om die reden graag naar de cursusinformatie elders om mijn website.   Alle schrijftechnieken die we gebruiken in de workshops en cursussen zijn o.a. ontwikkeld door Christine de Vries (www.shodo.nl)