Schrijfpassie.nl
Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat in je verborgen ligt.
 


Schrijfcafe

Schrijvend Pelgrimeren
 

"Gaandeweg de weg gegaan

de weg gegaan

om stil te staan

om stil te worden

stil van binnen

gaande weg de weg naar binnen"

(Leo Jacobs)

 

Met de woorden "het leven is een voortdurend pelgrimschap" in je achterhoofd ga je op weg voor een pelgrimstocht door je eigen innerlijk. Een reis door jouw innerlijk landschap waarbij niet de aankomst telt, maar de tocht zelf! Door middel van schrijfopdrachten gaan we op weg aan de hand van o.a. de volgende thema's: de beslissing, afscheid, onderweg, verdwalen, ontmoetingen, loslaten, verdieping en terugkeer. Je staat stil bij de reden van je reis, je bedenkt wat je mee wilt nemen en wat je achter wil laten. Je maakt keuzes en ontmoet andere pelgrims op je pad die je wellicht iets te vertellen hebben. Het is een reis met aandacht voor persoonlijke en spirituele groei. Het Zen gezegde zegt: "Alles dat ik onderweg ontmoet ben ik zelf".

In de woorden van Konstatinos Kavafis, "Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka, wens dan dat de weg lang mag zijn, vol avontuur, vol ervaringen"

Data: 2019

Twee dagen schrijven aan het strand. Voor een overnachting moet jezelf zorgen, maar op de dag zijn lunch, koffie/thee inbegrepen. Nadere infomatie over de locatie volgt. Maximaal zes deelnemers. Kosten 200 euro, incl btw.

 

'Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang' (Berthold Brecht)

 

 

"Pas als je de moed toont je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou"

(Paulo Coelho)

 

 

Reacties:

Tineke: "Pelgrimeren op het strand, maar vooral pelgrimeren naar mijn hart. Heerlijk tweedaagse workshop waarin veel inzichten duidelijk worden"

Anja: 'Een verrassende tweedaagse schrijfpelgrimage in Kijkduin gehad! Met boeiende inzichten en nieuw uitzicht terug naar huis!"

Marja: "Twee dagen pelgrimeren met Conny en drie medereizigers; intensief, maar fijn. Mooie opdrachten. Conny, dank je wel"

Ellen: "De schrijfpelgrimage heeft mooie inzichten gegeven; ik ben weer een stapje verder!"